Steun jij Stichting Kinderen in Nood met jouw tweedehands kleding?

Alle inbrengers bij Cloffee krijgen de optie om kleding die niet verkocht wordt te doneren aan een goed doel. Een hele dankbare manier om nog iets goeds doen met de kleding die je niet meer gebruikt. Een van de goede doelen waar Cloffee mee samenwerkt is Stichting Kinderen in Nood. Graag zetten we ze hier even in de spotlights. 

Stichting Kinderen in Nood is ooit begonnen als particulier initiatief in Bussum. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een landelijk opererende hulporganisatie die wordt gerund door vrijwilligers. Met vrachtwagens brengen ze iedere maand zelf hulpgoederen naar diverse landen waar mensen de hulp hard nodig hebben. 

Ze verlenen de meeste hulp in Roemenië en Hongarije, omdat ze in die landen betrouwbare vertegenwoordigers hebben. Dat geldt ook voor Oekraïne en Servië. Zo weten ze zeker dat de donaties op de juiste plekken terechtkomen. Ook sturen ze soms vrachtwagens of zeecontainers naar landen als Albanië, Kosovo, Servië, Wit-Rusland of Suriname. Of -vaak in samenwerking met landelijke hulporganisaties- naar oorlogs- of rampgebieden die hun hulp goed kunnen gebruiken.

Sinds de oprichting in 1990 heeft Stichting Kinderen in Nood al ruim 200 transporten verzonden. Met elk transport helpen ze kinderen die het moeilijk hebben. Momenteel sturen ze gemiddeld 12 transporten (x 100 kuub!) per jaar.